Concurs Ion Petreus

Concurs Ion Petreus

FESTIVALUL NAȚIONAL CONCURS DE FOLCLOR
„ION PETREUȘ”
Ediţia a XIV-a , 25-26 Iunie 2022
Baia Mare, Maramureș

Data: 25-26 Iunie 2022
Locație: Turnul „Sfantul Stefan”- Baia Mare
Organizator: Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”
Parteneri: Consiliul Județean Maramureș și Municipiul Baia Mare

Festivalul va fi preluat de

REGULAMENTUL CONCURSULUI

 1. CONDIŢII DE PARTICIPARE
  Documente necesare înscrierii :
  fişa de înscriere ( se poate procura de la secretariat sau de pe site);
  curriculum vitae (date personale) la zi;
  Termen limită de înscriere: 15 iunie 2022 ora 10:00.

Documentele necesare înscrierii vor fi expediate pe adresa: Ansamblul Folcloric Național Transilvania, Baia Mare, bl. Traian , nr. 8 pentru Festivalul Național Concurs de Muzica Populară „ION PETREUȘ”, pe adresele de email ansamblultransilvaniamm@gmail.com sau pe nr. de fax 0262-276111. Informații pe siteul www.ansamblultransilvania.ro sau la nr. de tel. 0744354798, 0262214643.

 1. Condiții de participare:
  Categorii de vârstă:
  16 – 35 ani
  Secțiuni de concurs:
  -soliști vocali
  -instrumentiști
  Candidaţii vor pregăti melodii din zona folclorica pe care o reprezintă în concurs, o doina/balada si un cântec ritmat.
 2. Preselecția va fi online în data de 15 iunie începând cu orele 11.00, concurenții fiind anunțați în prealabil pentru a se conecta la mijloacele media. Acompaniamentul va fi asigurat de organizatori. Informatii la nr. de tel.0744354798 sau 0748116313.
  4. Partiturile vor fi trimise pe adresele de mail: ansamblultransilvaniamm@gmail.com, pentru concurentii care au trecut de preselectie.
  5. Concurenţii vor trebui să fie prezenţi pentru repetiţii la data comunicată de organizatori. Pe durata repetiţiilor şi a concursului, organizatorii asigură cazarea şi masa concurenţilor. Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de organizatori în funcţie de cerinţele spectacolului. Durata prestatiei concurentului nu trebuie sa depaseasca 3 minte pentru doina, respectiv 2 minute pentru piesa ritmata. Depasirea celor 5 minute duce la penalizare concurentului.
  6. Perioada de desfasurare a Festivalului va fi anuntata de catre organizatori conform normelor în vigoare pentru aplicarea masurilor de prevenire și reducere a pandemiei Covid.
 3. Un juriu de specialitate va acorda celor mai buni concurenţi următoarele premii: Marele premiu – 1.000 lei, premiul I – 800 lei, premiul II – 600 lei, premiul III – 400 lei, mentiuni si premii speciale – 200 lei.
  8. Laureaţii concursului vor participa la CONCERTUL DE GALA.
  9. Înregistrările realizate de organizatori şi Televiziune şi/ sau Radio în timpul concursului nu sunt remunerate.
  10. În cazul în care organizatorii intenţionează să realizeze cu laureaţii un CD şi înregistrări din concert, toate drepturile ce decurg din Legea drepturilor de autor şi fiind cedate organizatorilor, candidaţii semnează aceasta în fişa de înscriere.
  11. Câștigătorul Marelui Premiu nu va mai putea participa la ediţiile următoare ale concursului, dar va participa cu un recital la ediţia din anul următor, fără a fi remunerați.

Director,
Iuliana Dragoș