Festival Concurs pentru copii

Festival Concurs pentru copii

Festivalul Concursul pentru copii „Cât îi Maramureșul”

19-20 septembrie 2020

Teatrul de Vara Dealul Florlor

Convinși fiind de faptul că folclorul nu este numai divertisment, că prin folclor se poate face educaţie şi informare, ne propunem să continuăm demersal nostru cultural – artistic prin organizarea de festivaluri concurs pentru tineri și copii.

Ne adresăm publicului tânăr, elevilor şi studenţilor de azi, care , deşi crescuţi pe “asfalt” şi obişnuiţi cu ritmurile moderne, trebuie să afle şi din spectacolelel și activitățile Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” că Eminescu, Enescu, Grigorescu strălucesc între marile lumini ale lumii, pentru că întreaga lor creaţie îşi trage seva din comorile de artă tradițională şi din înţelepciunea culturii populare.

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Condiții de participare la Festivalul Concursul pentru copii „Cât îi Maramureșul” ediția a III-a 19-20 septembrie 2020.

1. Concursul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-15 de ani care dovedesc reale calităţi vocale şi interpretative și o bună cunoaştere a zonei din care provin ( pe care o reprezintă).

2. Festivalul se desfășoară pe două secțiuni: solisti vocali și instumentiști (vioara, clarinet, taragot, fluier, acordeon și alte instrumente tradiționale)

3. Categoriile de vârstă ale festivalului sunt: 6-10 ani si 11- 15 ani. Concurentii care vor trece de preselectie vor pregatii două cantece cu ritmuri diferite din zona pe care o reprezintăîn concurs.

4. Inscrierile se fac online pe site-ul www.ansamblultransilvania.ro sau prin fisa de înscriere atasata mai jos, transmisa pe email-ul ansamblultransilvaniamm@gmail.com.

5. Preselecția va fi online și va avea loc în 9 septembrie începând cu orele 11.00. Acompaniamentul va fi asigurat de organizatori. Informatii la nr de 0748116313.

6. Partiturile concurenților care au fost admiși la preselecție vor fi trimise pe adresa de mail: ansamblultransilvaniamm@gmail.com

7.Concurenţii vor trebui să fie prezenţi pentru repetiţii la data comunicată de organizatori. Pe durata repetiţiilor şi a concursului, organizatorii asigură cazarea şi masa concurenţilor. Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de organizatori în funcţie de cerinţele spectacolului.

8. Concursul și gala laureaților va avea loc în perioada 19- 20 septembrie.

9. Juriul va aprecia: calităţile vocale şi interpretative, repertoriul,

și costumul și va acorda celor mai buni concurenţi următoarele premii: Marele premiu, premiul I, premiul II, premiul III, și premii speciale.

10. Laureaţii concursului vor participa la CONCERTUL DE GALA.


11. Înregistrările realizate de organizatori şi Televiziune şi/ sau Radio în timpul concursului nu sunt remunerate.
12. În cazul în care organizatorii intenţionează să realizeze cu laureaţii un CD şi înregistrări din concert, toate drepturile decurg din Legea drepturilor de autor şi fiind cedate organizatorilor, candidaţii semnează aceasta în fişa de înscriere.
13. Câștigătorul Marelui Premiu nu va mai putea participa la ediţiile următoare ale concursului, dar va participa cu un recital la ediţia din anul următor, fără a fi remunerați.

Director,

Iuliana Dăncuș

Festivalul Concursul pentru copii „Cât îi Maramureșul”

19-20 septembrie 2020

Teatrul de Vara Dealul Florlor