Festivalul Național Concurs pentru copii „Cât îi Maramureșul”, ediția a IV-a 11 Decembrie 2022

Festivalul Național Concurs pentru copii „Cât îi Maramureșul”, ediția a IV-a 11 Decembrie 2022

Convinși fiind de faptul că folclorul nu este numai divertisment, că prin folclor se poate face educaţie şi informare, ne propunem să continuăm demersal nostru cultural – artistic prin organizarea de festivaluri concurs pentru tineri și copii.

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Condiții de participare la Festivalul Național Concursul pentru copii „Cât îi Maramureșul”, 11 decembrie 2022.

 1. Concursul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-15 de ani care dovedesc reale calităţi vocale şi interpretative și o bună cunoaştere a zonei din care provin ( pe care o reprezintă).
  1. Festivalul Național Concursul se adreseaza copiilor (solisti vocali) care vor canta atat cu orchestra Ansamblului Folcloric National Transilvania cat si cu negativ.
  2. Concurentii vor pregatii două cantece din zona pe care o reprezintă în concurs. Timpul maxim alocat fiecarui concurent este 6 min. Cei care depasesc acest interval de timp vor fi depunctati.
  3. Inscrierile se fac prin fisa de înscriere atasata mai jos, transmisa pe email la adresa ansamblultransilvaniamm@gmail.com pana in data de 30 Noiembrie 2022.
   5.Taxa de inscriere/participare este 100 lei/participant, care va fi achitata la sediul Ansamblului Folcloric National Transilvania. Informatii suplimentare la nr. de telefon 0262/214643 si 0748116313 intre orele 8-16 .
 2. Partiturile concurenților, care opteaza sa cante alaturi de orchestra noastra, vor fi trimise impreuna cu fisa de inscriere, pe adresa de mail: ansamblultransilvaniamm@gmail.com , iar cei care opteaza pentru negative sunt rugati sa trimita negativele pe aceeasi adresa de email.
 3. Concurenţii vor trebui să fie prezenţi pentru repetiţii la data comunicată de organizatori. Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de organizatori în funcţie de cerinţele spectacolului.
 4. Concursul și gala laureaților va avea loc în perioada 11 Decembrie la sala Teatrului de Păpuși din Baia Mare.
 5. Juriul Festivalului Concurs este format din specialialisti ai folclorului care, prin competenta profesionala vor aprecia calităţile vocale şi interpretative, repertoriul,
  și costumul fiecarui concurent. Premiile festivalului concurs sunt: Marele Premiu,
  Premiul I, Premiul II, Premiul III, Premii speciale și mențiuni.
 6. Înregistrările realizate de organizatori şi Televiziune şi/ sau Radio în timpul concursului nu sunt remunerate.
 7. În cazul în care organizatorii intenţionează să realizeze cu laureaţii un CD şi înregistrări din concert, toate drepturile decurg din Legea drepturilor de autor şi fiind cedate organizatorilor, candidaţii semnează aceasta în fişa de înscriere.
 8. Câștigătorul Marelui Premiu nu va mai putea participa la ediţiile următoare ale concursului, dar va participa cu un recital la ediţia din anul următor, fără a fi remunerați.

Director,
Iuliana Dragos